Snart är det dags för julkalender!

Å vad roligt tycker många och det tycker jag också. Planeringen startade egentligen redan förra december då synpunkter på förra årets kalender kom in. Tyvärr var min tid lite begränsad förra året på grund av många olika skäl men jag hoppas att alla fick det bemötande de förväntade sig, även om jag inte hann svara på alla kommentarer.

DET BLIR LIVE OCKSÅ!

I år kommer jag lägga mer tid på att bemöta er och på att köra live så ofta jag kan och hinner. Även om vi oftast bara är 7-8 stycken som kopplar upp sig, typ 10% av de som har kalendern, så är det ändå väldigt trevligt att ses och prova tillsammans. Jag har som ni förstår provat destillatet tidigare för att kunna skriva en rättvis bedömning i mitt inlägg men provar gärna whiskyn igen tillsammans med andra. Det är så mycket som spelar in i bedömningen av ett destillat och era åsikter är väldigt viktiga.

FAKTA ÄR KUL MEN…

Jag kommer i år att banta lite på information på vissa av whiskysorterna och skriva mer om det som jag har personlig anknytning till. Vill ni ha fakta om destilleri och whiskyn i sig så finns oftast bättre detaljer att hitta på tillverkarnas hemsidor och jag länkar till dem i inläggen. För mig är det viktigare att kanske hitta en rolig film om whiskyn på Youtube eller det perfekta smaktillbehöret eller kanske en fin låt som passar utmärkt att lyssna på när man provar. En total smakupplevelse med andra ord!

SMAKUPPLEVELSER

Som tidigare år så kommer en lista på tilltänkta smaktillbehör att skickas ut innan kalendern drar igång, så ni hinner införskaffa eventuella råvaror. Tidigare år har jag presenterat allt ifrån en oliv till en fullständigt tillagad rätt, så det kräver sin planering och då är det bra att få ingredienslistan i god tid. Observera att detta moment är helt frivilligt och en del har tidigare anpassat tilltuggen till sina preferenser och möjligheter. Det är förstås helt okej, jag tycker att allt som ni känner passar till destillatet funkar utmärkt. Inga krav helt enkelt.

BETYGSÄTT OCH VINN PRIS

I år vill jag också att alla ska betygsätta och tycka till om dagens whisky. En del kanske inte har möjlighet att prova varje dag så därmed kommer ni kunna göra det i efterhand ända fram till sista januari. Det kommer finnas ett google-formulär att fylla i kring varje destillat. Den som är mest aktiv och ger mig mest och bäst feedback kring dryckerna kommer vinna ett pris och det är helt enkelt nästa års kalender. Är det så att jag av någon anledning tröttnar och inte kör en kalender nästa år så kommer priset vara en flaska whisky till ett värde av 1500 kr.

RELEASEPARTY

Som tidigare år så kommer vi även i år att ha release av en ny whisky den 1/12. Den kommer vi alltså att prova tillsammans samma dag som den släpps på Systembolaget. Fast egentligen blir det dagen innan eftersom 1/12 är en söndag. Det blir ytterligare en premiär att presentera även om den släpps några dagar innan december, vilken får ni helt enkelt se.

OCH SÅ VAR DET BLOGGEN OCKSÅ…

Nu ska jag jobba vidare med kalendern och återkommer när den börjar blir färdig. Under tiden kan ni kika in på min blogg och titta igenom äldre inlägg för att få en känsla för vad som kan dyka upp i kalendern. På bloggen kan ni även hitta bra tips på musik och andra smaker.

Ha det bra så länge!

Är det något ni undrar över så maila mig på johan.smaker@gmail.com