#3 – The Louvin Brothers – Tragic Songs of Life (1956)

Det är säkert många som hört The Louvin Brothers förut men jag är inte en av de. I oktober 1956 släpptes i alla fall detta album, Tragic Songs of Life. Detta ska då vara countryns originalband, typ det band som påverkat countrymusiken in i framtiden.

Jag vet inte men det är inte dåligt, det är country och den finns i många skepnader. Som nummer 3 bland de album man förväntas lyssna på så kanske den platsar, kan vara så att förståelsen för kommande album på listan ökar? För mig låter detta som en stor inspiration till den fantastiska filmen O, Brother, Where Art Thou? från år 2000. Platsar definitivt på filmens top 1000-lista och att se George Clooney i en sådan roll sätter lite perspektiv på hans skådespelarinsatser.

Men nog om film nu, det är ju musik vi lyssnar på. Bröderna sätter varenda ton och gör ett utmärkt album med klassisk urtidscountry och det är väldigt bra. Dock är jag tyvärr inte så intresserad av den äldre countrymusiken och därmed blir betyget för mig lite lågt. Det märks också att Spotify tillhör en yngre generation än de som finner detta intressant. Antalet lyssnare på detta album är pinsamt lågt jämfört med mycket annat idag. Att de avslutar med 4 låtar med ”religious overtones” kanske inte hjälper till heller. Men vi får inte glömma att det var andra tider 1956 och att albumet fått mig att värdera musik på ett helt annat sätt. En viktig pärla att lyssna in sig på helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *